icoon6

Biologisch

Wij maken in onze wijngaard geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en ook niet van koper of zwavel. De biologische wijnbouw richt zich op het versterken van de natuurlijke weerstand van de planten. Dit bereiken we door het toepassen van onder-begroeiing (plantenmengsels met o.a. diverse soorten klaver) waardoor het bodemleven divers is en nuttige insecten volop de kans krijgen. Daarnaast spuiten we compostextract op de bodem en op de planten, waarmee we een dusdanige diversiteit van schimmelsoorten inbrengen dat geen enkele schimmel zoals bijvoorbeeld meeldauw of valse meeldauw, werkelijk de overhand kan krijgen.

De wijngaard is SKAL-gecertificeerd.

Scallogo1

lieveheersbeestjes

icoon3

Compostextract

Biologische Wijngaard El Placer gebruikt al meer dan tien jaar compostthee/extract in de wijngaard. Middelen als koper en zwavel hebben we nooit toegepast. Onze grond is dan ook helemaal schoon en dat proef je in de wijn! Heeft u hier belangstelling voor? Wij geven advies en organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over dit thema.

Johan schreef een artikel over compostextract en biologische wijnbouw in het vakblad van de Nederlandse wijngaardeniers.

Lees verder

workshops

icoon1

Druivenzakjes

El Placer ontwikkelde druivenzakjes van polipropyleen. Deze bieden bescherming tegen vogelvraat, wespenvraat, hagel en fruitvliegjes. Daarnaast zorgt het zakje voor een opwarming van de trossen, zodat ze beter afrijpen. De zakjes, inmiddels gemaakt door zorgbedrijf Buitengewoon, zijn bij ons verkrijgbaar.

Meer informatie

Bestel tijdig

zakjes