icoon1

Wie zijn Johan en Lidwien

Johan is werktuigbouwkundige en socioloog. Zijn laatste werkkring was bij de Hogeschool van Amsterdam waar hij ruim 25 jaar aan de faculteit Culturele en Maatschappelijke Vorming werkte. Johan specialiseerde zich onder meer in praktijkonderzoek, educatie en recreatie. Nadat hij in 2006 met pensioen ging schreef hij het handboek Events & Beleven – het 5 Wheel Drive-concept ·(Rippen/Bos, 2008, Boom). Johan wijdt een groot deel van zijn tijd aan de wijngaard. Naast de dagelijkse werkzaamheden richt hij zich graag op het ontwikkelen en testen van innovatieve technieken, zoals het gebruik van compostextract.

Pag2B1

Lidwien is opbouwwerker/vormingswerker. Zij werkte in de Amsterdamse Jordaan en daarna vele jaren in Latijns-Amerika, met name in Santiago de Chile. In volkswijken van deze metropool en ook op het platteland deed zij buurtwerk, alfabetiseringswerk en vastlegging van kleine sociale geschiedenis en levensverhalen. In 1995 kwam zij weer terug naar Nederland. Momenteel werkt zij met plezier vanuit haar eigen Bureau Lidwien Vos de Wael aan projecten op het gebied van volwasseneneducatie, waaronder het Festival van het Leren, plattelandsontwikkeling & educatie en internationale uitwisseling. Daarnaast is zij natuurlijk ook veel in de wijngaard te vinden.

terug...

icoon4

Vrijwilligers

Bij El Placer werken velen vrijwilligers. Wij prijzen ons gelukkig met de medewerking die we krijgen bij het scheuten dunnen, stampoetsen, dieven verwijderen, maaien, oogsten, bottelen, etiketteren…….· Sommige mensen komen een paar keer per jaar helpen bij een specifieke activiteit (open dag, rondleiding of oogst). Andere vrijwilligers komen iedere week trouw een paar uurtjes klussen, in de wijngaard of in de wijnmakerij, al naar gelang de tijd van het jaar en het weer.·

Schermafbeelding20130409om142644

icoon5

Leren en Werken

El Placer is een officieel leerbedrijf. Naast de vrijwilligers hebben we dus ook regelmatig andere handen in de wijngaard: mensen die bij ons komen als onderdeel van een leer- of re-integratietraject of als groene stage. Wij vinden het prettig dat onze mooie wijngaard op deze wijze ook voor andere mensen betekenis kan hebben.

DSC0173DSC0136